Meer projecten

Duurzaamheid

Europa aanzetten tot duurzamer denken

Klant
Vaillant Group

Samenwerkingen
TOLM (animatie & illustratie)
UDG (strategie)

Nominaties
Digital Communication Awards 2016

Categorieën
CSR Communication (Genomineerd)
Data Visualisation and Information Design (Genomineerd)

Einfach lanceerde samen met de Vaillant Group de campagne “My Green IQ” om het groene denken van Europa op de kaart te zetten. De Vaillant Group verzamelde een grote hoeveelheid complexe data over het onderwerp met vele interessante conclusies. Maar hoe communiceer je dat?

Einfach zette die complexe algemene data om naar highlights, situaties en personen. Om het nog persoonlijker te maken ontwikkelde Einfach een Groene IQ test, waarmee je jouw Groene IQ kan achterhalen en vergelijken met anderen.

En het Groene IQ van Nederland? Dat was niet zo best. Nederland scoorde een IQ van 95,6 en is daarmee 9de van de 13 deelnemende landen...

  • Een persoonlijke Green IQ-test

  • Tot leven gewekt met motion

  • De hele dataset is interactief

De Vaillant Group is één van ‘s werelds milieuvriendelijkste fabrikanten van verwarmings- en airconditioning technologieën.

The Einfach
Roadmap

 

Einfach zet de fases Blueprint, Go en Succeed in om op efficiënte wijze complexe input om te zetten naar effectieve communicatie. Het startpunt van de My Green IQ campagne was een enorme en complexe dataset van een pan-Europees onderzoek.

Einfach zette die input om naar een effectieve campagne om Europa aan te zetten tot duurzamer denken aan de hand van de volgende tijdlijn.

Blueprint

Sep 2015 - Okt 2015

Startpunt
Pan-Europees Onderzoek
13.500 respondenten
13 deelnemende landen
144.000 data-units
 
Kick-off sessie
Tijdens een sessie in Duitsland begonnen we met het achterhalen van de kern en het inventariseren van de leukste, spannendste en belangrijkste highlights uit het onderzoek.
Presentatie plan

Go

Okt 2015 - Jan 2016

Motion graphics
Infographics
Interactieve dataset
My Green IQ-zelftest
Met behulp van 14 interessante vragen uit het onderzoek ontwikkelden we een Groene IQ test. Die vulden we aan met animaties om een leuke test te creëren. Als output ontwierpen we vier badges voor de verschillende score-groepen.

Succeed

Jan 2016 - toekomst

Succesvolle lancering
Gemiddelde bezoektijd 7m. 49 sec.
Conversie van 34%
Toevoeging van extra talen
Genomineerd voor Digital Communication Awards 2016
My Green IQ is genomineerd voor twee awards tijdens de DCA 2016. In de categorieën Corporate Social Responsibility Communication en Data Visualisation and Information Design.

 

  • Personalized video